Πρόληψη και φροντίδα ελκών κατακλίσεων

Η γνώση και τα στατιστικά στοιχεία γύρω από το θέμα των ελκών κατάκλισης και των επιπτώσεών τους στην πορεία της αποκατάστασης των ασθενών, επιβάλλουν την ανάλογη σοβαρή και συνεπή διαχείρισή τους από την Αρμονία. Από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έως την επιλογή των κατάλληλων υλικών, μεθόδων και σκευασμάτων, η Αρμονία επιδιώκει την διαρκή βελτίωση, του ήδη επιτυχημένου της μοντέλου διαχείρισης τραυμάτων και των κατακλίσεων, ενώ έχει ήδη καταγεγραμμένα πάνω από 400 περιστατικά πλήρους επούλωσης σοβαρών περιπτώσεων ελκών κατάκλισης.

Στο Κέντρο μας, από την αρχή της λειτουργίας του, θεωρήσαμε εξαιρετικά σημαντικά τα ζητήματα

Α. της πρόληψης των κατακλίσεων , με συχνές αλλαγές θέσεων ανά τρίωρο καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου και αποφυγή της πίεσης των δύσκαμπτων μελών του ασθενούς επί κλίνης με ασκήσεις εύρους κίνησης από τους θεραπευτές μας. Ταυτόχρονα, η περιποίηση του δέρματος των ασθενών από τους νοσηλευτές μας υπό τις οδηγίες ειδικών ιατρών (και πάλι με σκοπό την πρόληψη), γίνεται με εξειδικευμένα και σύγχρονα προϊόντα που εξασφαλίζουν την υγιεινή προστασία και ενυδάτωσή του.

Β. της θεραπείας ασθενών που προσέρχονται στην Αρμονία με κατακλίσεις και μετεγχειρητικά τραύματα. Αυτές τις περιπτώσεις τις αναλαμβάνει ειδικός Πλαστικός Χειρούργος (διδάκτωρ πανεπιστημίου) όπου με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων υλικών και προϊόντων και τις μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής, επιτυγχάνει την επούλωση των ελκών κατάκλισης.

 

Βρείτε το πιο αξιόπιστο και εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη για εσάς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο στην Αρμονία. Στο κέντρο μας θα βρείτε όλες τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και ένα ευρύ φάσμα θεραπειών (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, υδροθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη). Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

νοσηλευτική φροντίδα