Λογοθεραπεία

Στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΑΡΜΟΝΙΑ», το τμήμα Λογοθεραπείας αντιμετωπίζει περιστατικά που παρουσιάζουν διαταραχές στον λόγο (αφασία) και την ομιλία (δυσαρθρία), την φωνή (δυσφωνία) και την κατάποση (δυσφαγία). Σχεδιάζεται ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα για τον κάθε ασθενή σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά της πάθησης.
Επίσης, οργανώνονται ομαδικές θεραπείες με ασθενείς που έχουν βελτίωση και είναι πιο λειτουργικοί με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και την κοινωνική αλληλεπίδραση, που τους βοηθά στην ομαλότερη κοινωνικοποίηση και κατ’ επέκταση, στην επανένταξη τους στην καθημερινή ζωή.
Για τους ασθενείς με δυσφαγία που κρίνεται ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης του μηχανισμού κατάποσης, σε συνεργασία με Ωτορινολαρυγγολόγο, διενεργείται ενδοσκοπική μελέτη κατάποσης με οπτικές ίνες (FEES).
Σε εβδομαδιαία βάση, ο Λογοθεραπευτής συμμετέχει στην συνάντηση της διεπιστημονικής ομάδας όπου αξιολογούνται οι ανάγκες του ασθενή και διαμορφώνεται το θεραπευτικό πλάνο, καθώς και η συχνότητα και η διάρκεια των θεραπειών.

Βρείτε το πιο αξιόπιστο και εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη για εσάς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο στην Αρμονία. Στο κέντρο μας θα βρείτε όλες τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και ένα ευρύ φάσμα θεραπειών (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, υδροθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη). Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.