Θεραπευτική άσκηση

Η φυσική δραστηριότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες μια υγιούς ζωής.

Είναι γνωστό στην ιατρική κοινότητα παγκοσμίως ότι η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και της καρδιοαναπνευστικής αντοχής μειώνει τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου από τη στεφανιαία νόσο, όπως και από άλλες αιτίες.

Τελευταία βιβλιογραφικά δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Center for Disease Control and Prevention-CDC και American College of Sports Medicine-ACSM) αποδεικνύουν ότι τα οφέλη της θεραπευτικής άσκησης, ακόμη και αν η αεροβική ικανότητα παραμένει αμετάβλητη, επεκτείνονται σε μεγάλες ομάδες ασθενών όπως οι ασθενείς με πάσης φύσεως μυοσκελετικές, νευρολογικές, ενδοκρινολογικές, ρευματολογικές παθήσεις.

Χαρακτηριστικά, ασθενείς με περιορισμό στο εύρος κίνησης των αρθρώσεών τους οποιασδήποτε αιτιολογίας, αλλαγή φυσιολογικού μυϊκού τόνου, ωφελούνται μέχρι την πλήρη ίαση των συμπτωμάτων τους από την θεραπευτική άσκηση.

Είναι τόσο σημαντική η θεραπευτική άσκηση σε σακχαροδιαβητικούς ασθενείς με ελαφρά υπεργλυκαιμία χωρίς κέτωση, γιατί μειώνει τις τιμές του σακχάρου και την ανάγκη του ασθενούς για ινσουλίνη.

Στην «Αρμονία» υπό την καθοδήγησή μου υπάρχει ένα από τα πιο εξελιγμένα τμήματα κατάρτισης προγράμματος και εκτέλεσης της θεραπευτικής άσκησης στην Ελλάδα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να αυξήσουμε την καρδιοαναπνευστική ικανότητα, να ενδυναμώσουμε και να ελέγξουμε την σύσταση του σωματικού βάρους των ασθενών μας. Αυτό το πετυχαίνουμε με την σωστή επιλογή του είδους, της έντασης, της διάρκειας, της συχνότητας, και της εξέλιξης της θεραπευτικής άσκησης για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

 

Βρείτε το πιο αξιόπιστο και εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη για εσάς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο στην Αρμονία. Στο κέντρο μας θα βρείτε όλες τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και ένα ευρύ φάσμα θεραπειών (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, υδροθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη). Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

βόλτα ηλικιωμένης